Van een maatje meer naar een maatje minder in 1 dag

Print Friendly, PDF & Email

Hoe kleed je je 5 kilo lichter

Van een maatje meer naar een maatje minder in een dag

Heb jij van de feestdagen naast veel gezelligheid ook een maatje meer overgehouden? Voor veel vrouwen is 1 januari het moment om de overtollige kilootjes nu echt aan te pakken.
Het maatje meer moet het liefst zo snel mogelijk minstens 1 maatje minder worden. Ik heb goed nieuws want je kunt er vandaag nog slanker uitzien zonder honger te hoeven lijden.
Door de juiste keuzes te maken ten aanzien van je kleding en accessoires kun je zo 5 kilo lichter lijken en ziet je er ook nog eens jonger uit!

Dus heb je een maatje meer? Door onderstaande eenvoudige stijltips toe te passen kun je de aandacht vestigen op je mooiste lichaamsdelen en je minder mooie delen camoufleren waardoor je er gegarandeerd slanker uitziet!

 1. Zwart is niet de enige slank makende kleur
  maatje meer

  Veel vrouwen dragen zwart omdat het afkleed. Dat klopt, maar ook donkerblauw, -grijs, -groen of chocoladebruin hebben hetzelfde afslankende effect.  Kies de kleuren die het beste passen bij je huid, haar en ogen.
 2. Verticale lijnen verlengen en versmallenJe creëert lengte lijnen in je kleding door bijvoorbeeld een vest, jasje of blouse open over een shirt te dragen. Ook knoopsluitingen, lengte deelnaden of slank gesneden, rechte broekspijpen zorgen voor een verticale belijning en dus een slankmakend effect.
 3. Creëer één lijn
  maatje meer 2
  Van top tot teen in één kleur gekleed zorgt voor één lijn waardoor je langer en slanker lijkt.

   

 4. Accentueer je gezicht
  Kies voor open kragen en ruime (ronde) halslijnen. Ook met een V-hals  kun je de hals openmaken. Een interessante halslijn leidt af van je heupen en buik en brengt de aandacht naar je gezicht en hals.

   

 5. Het nummer één geheim van slank kleden: proportie
  Meer volume op de ene plaats maakt dat een ander lichaamsdeel in verhouding slanker lijkt. Dus heb je brede heupen, maak je schouders breder door details (epauletten), kleur of schoudervulling te dragen. Zijn je schouders in verhouding breder kies dan juist voor accenten op je onderlichaam.
 6. Accessoires leiden afOok accessoires kunnen je langer en slanker laten lijken. Omdat het de aandacht leidt naar je pluspunten en kan afleiden van je minpunten. Een korte (opvallende) ketting kan de aandacht vestigen op je hals en gezicht. Heb je een breed bovenlichaam dan kun je juist door een lange ketting een slankmakende lengtelijn creëren.

  Oorbellen of hoofdbanden leiden ook naar de plaats waar je wilt dat mensen kijken. En een prominente ring of een paar bungelende armbanden geven de illusie van lengte.

   

 7. Kies details en accessoires in de juiste proportiesBen je wat groter en voller dan passen grotere en forsere details bij jou. Een tas of ketting moet aansluiten bij jouw totale postuur. Met een te kleine tas lijk jij groter. Bredere heupen? Laat je tas niet op je heup hangen, daarmee benadruk je je heupen.
 8. Zorg voor de juiste verhoudingen
  Kies een print die in verhouding is met je lichaamsproporties. Draag geen drukke, opvallende print waar je geen aandacht naar toe wilt trekken.

 9. Maatje meer? Kies de juiste maat

  maatje meer 3
  Last but not least. Kleding kopen die je goed past lijkt een schot voor de boeg maar is niet altijd vanzelfsprekend. Wat kilootjes extra betekent niet dat je moet kiezen voor ruimvallende, vormloze kleding omdat je denkt dat dit alles verhuld. In werkelijkheid lijkt je lichaam hierdoor alleen maar forser! In te strakke kleding kom je echter ook niet tot je recht. De juiste maat trekt of rimpelt niet, maar volgt de lijnen van het lichaam. Goed passende kleding flatteert je figuur het beste.


  Beantwoord alsjeblieft de volgende vraag in een reactie onderaan deze pagina:  

  Welke tip(s) uit de lijst gebruikte je nog niet maar ga je nu zeker toepassen? 

  Dit vind je vast ook leuk:
  Hoe je kleding makkelijk kunt combineren
  Stem je kleding af op je figuur