Welke kledingstijl past bij jou?

Print Friendly, PDF & Email

Welke kledingstijl past bij jou?

Ik denk dat elke vrouw er graag leuk uit wil zien.
Maar ondanks dat je genoeg kleding in je kast hebt, weet je vaak niet wat je aan moet.
Bewust kiezen voor een bepaalde kledingstijl maakt het veel makkelijker om te kiezen en te combineren.

Kledingstijl heeft niets te maken met wat er op een bepaald moment in de mode is, want dat verandert steeds weer. Jouw eigen kledingstijl daarentegen is blijvend. Natuurlijk verandert er door de jaren heen wel eens iets aan jouw stijl, maar over het algemeen blijft de basis redelijk gelijk.

Kledingstijl is een keuze in snit, stof, motieven en kleuren. Kledingstijl is ook de manier waarop jij kledingstukken combineert en de combinatie met haardracht, schoenen en accessoires. Het is een totaalplaatje dat voor jou moet kloppen.
Kleding moet je staan (kleur), kleding moet lekker zitten (pasvorm) en kleding moet bij je passen (persoonlijkheid).
Welke van de onderstaande kledingstijlen past het beste bij jou?

Kledingstijl 1: Klassiek

Kledingstijl KlassiekJe besteed veel aandacht aan je uiterlijk en ziet er altijd van top tot teen verzorgd uit. Kwaliteit staat altijd boven aan je lijstje en de pasvorm van je kleding is erg belangrijk. Je gaat voor een perfecte combinatie en koopt liever één mooi totaalbeeld dan twee mixjes van een mindere kwaliteit. Alle details kloppen bij de door jouw gekozen kleding, accessoires, schoenen en haardracht.
De kleuren die je het liefst gebruikt zijn koele kleuren als donker blauw, grijs en zwart zonder al te veel opvallen details.

Je accessoires (niet te veel en niet te opvallend) zijn het liefst echte juwelen. Je schoenen zijn altijd van een goed merk en een wat duurder, tijdloos model zodat de prijs zichzelf terugbetalen zal.
De kledingwaarden: elegant, netjes, tijdloos, neutraal, verfijnd.

 

Kledingstijl 2: Natuurlijk

Kledingstijl NatuurlijkGemak en lekker zitten zijn de belangrijkste vereisten die een natuurlijk type aan de kleding stelt. Je draagt graag wat lossere, wijdere modellen.
Vrijheid en beweeglijkheid zijn belangrijk en je bent vooral een buitenmens.
De kleuren die je draagt zijn warme kleuren, vooral bruinen en beiges. Het zijn gedempte, neutrale tinten.
De beste accessoires voor jou zijn grote, slappe tassen, grote, gedrapeerde sjaals, kleine/fijne kettingen en houten armbanden. Schoenen zijn sportieve, platte schoenen en sandalen, liefst instappers.
De kledingwaarden: ongecompliceerd, vlot, natuurlijk, comfortabel en los.

 

Kledinsgtijl 3: Romantisch

Kledingstijl RomantischDit zijn over het algemeen zeer vrouwelijk types met mooie rondingen.
Je houd van mooie kleding. Zachte vloeiende belijning, mooie rondingen, zwierige delicate stoffen, kant en zijde zijn jou favoriet. Zowel voor je werk als in je vrije tijd. Je haren draag je het liefst wat langer, het liefst losjes en in golven tot op of over je schouders.
Fijne originele sieraden draag je graag als accessoire bij je kleding. Roesjes, strikjes en tierelantijntjes geven jouw romantisch vrouw-zijn altijd aan.
Mooie bloemendessins en heldere, lichte kleuren hebben je voorkeur.
De kledingwaarden: vrouwelijk, geraffineerd, zwierig, nostalgisch, retro.

 

Kledingstijl 4: Sportief

Kledingstijl SportiefMode heeft niet echt je interesse.
Je kiest vooral voor comfort en gemak. Kleding moet bovenal heel praktisch zijn, lekker zitten en tegen een stootje kunnen. Je moet er tenslotte mee op de fiets kunnen.
Accessoires hebben voor jou niet veel betekenis, kleine, fijne kettingen, eenvoudige ringen. Wat je draagt aan sieraden doe je niet snel meer af, ze horen echt bij je. Een stoere tas of rugzak past bij je.
Ook schoenen en laarzen zijn stoer en ook sportief en met weinig of geen hak.
De kleuren die je draagt zijn koel, rood, wit en blauw zijn je lievelingskleuren.
De kledingwaarden: nonchalant, comfortabel, relaxed en sportief.

 

Kledingstijl 5: Extravagant

Kledingstijl ExtravagantJe maakt vaak indruk met je zelfverzekerde houding en je persoonlijkheid. Je valt op met de manier waarop je je kleedt en je uitstraling. Je kan goed combineren.
Moderne, etnische of grote/strakke sieraden zijn favoriet. Brede ceintuurs, hoeden en grote, kleurige sjaals passen ook bij je. Schoenen en laarzen hebben vaak een (halfhoge) hak en soms sprekende kleuren.
De kleuren die je draagt zijn vaak contrastrijk en helder.
Je kledingwaarden: Excentriek, eigentijds, trendy, origineel, Avant-garde.

Het is handig om je bewust te zijn van je kledingstijl, want daardoor kun je makkelijker shoppen en je kleding op elkaar afstemmen.

Wil je jouw eigen kledingstijl ontekken?

In het e-book ‘Je eigen kledingstijl’ ontdek je in 5 stappen hoe je op een eenvoudige manier jouw eigen stijl kunt kiezen en een kledingkast vol topcombinaties kunt creëren.

Je kunt het hier GRATIS downloaden

Welke stijl past het beste bij jou?
Ik lees het graag 
in een reactie onderaan deze pagina.  
 

Misschien vind je dit ook leuk:
Hoe je kleding makkelijk kunt combineren